Evenementenagenda
- pagina 1
- pagina 2
- volgende pagina
Behoefte aan een frisse neus na de feestdagen? Wandel dan mee door het gevarieerde landschap in het beekdal van het Scheebroekerloopje, een klein beekdal in het Nationaal Park Drentsche Aa. De natuur is in winterrust, maar ook dan is er nog veel moois om van te genieten.
Het Groote Zand dankt zijn naam aan de grote zandverstuiving die er ooit was. Die is deels nog steeds te zien, maar verder is het gebied ook boeiend door een natte hoogte en een relatief droge laagte, gevolg van plaatselijke bodemverschillen. De afwisseling van bos en heide staat garant voor een grote variatie aan flora en fauna. De gidsen vertellen u er van alles over tijdens deze frisse winterwandeling.
Deurze ligt in het hart van het Nationaal Park Drentsche Aa. Tijdens een wandeling langs de beek en Deurze vertellen de gidsen van het Nationaal Park van alles over de natuur van het gebied, het oeroude dorp Deurze, het verdwenen dorp Amelte en over de grote veranderingen die hier van het begin van de 19de eeuw hebben plaatsgevonden.
In de boswachterij Hart van Drenthe wordt de natuur steeds meer met rust gelaten. De houtproductie is gestopt en paden die niet meer nodig zijn, worden afgesloten of versmald. Samen met de gidsen verkennen we een deel van het Natura 2000-gebied de Elperstroom. 's Winters kan het daar erg nat zijn, de route staat daarom nog niet vast. De gidsen gaan tijdens de excursie in op de rol van water in dit prachtige en deels ongerepte gebied. Water is van levensbelang in de robuuste natuur van dit Natura 2000-gebied. Dit geldt helemaal voor de Elperstroom. Ook andere typisch winterse natuurdetails krijgen aandacht.
Het Lunsveen is het grootste ven in de boswachterij Gieten-Borger. Aan de oever staat één van de meest gefotografeerde dode bomen van Drenthe. In het ven spiegelen ook de bomen van de bosrand aan de overzijde. Het Lunsveen is omgeven door een open terrein begroeid met grassen en met prachtige alleenstaande beuken en berken. Op de boomstobben zitten veel minuscule paddenstoelen en korstmossen.
- pagina 1
- pagina 2
- volgende pagina